Mattläggning

Är du sugen på att lägga in en mjuk heltäckningsmatta, textila plattor eller kanske en plast- eller linoleummatta? Våra välutbildade mattläggare vägleder dig och utför hantverksmässiga mattläggningar oavsett vilken typ av matta du föredrar för ditt projekt. Kontakta oss gärna för att få god hjälp hela vägen – från val och beställning, till inläggning av matta.

Vi utför alla typer av mattinläggning och kan även utföra läggning av specialmaterial som till exempel sportmattor.

Vi på Golv & Kakel Gävleborg innehar behörighet för plastmatta i våtutrymmen och därför kan du tryggt anlita oss vid inläggning av plastmatta som tätskikt i badrum.

Alla typer av mattläggningar & tillskärningar

Hos oss finns erfarna mattläggare med stor kompetens och erfarenhet av de flesta typer av mattläggningar och material. Vi klär in mattor på golv, väggar och tak åt våra kunder, och formskär mattor efter udda former eller logotyper. Ni kan tryggt vända er till oss med de krångligaste tillskärningsjobb, med många skarvar och nischer, eller om en öppen trappa ska kläs in. Vi har kompetensen för ett lyckat resultat!

Fördelar med textila golv

  • Bullreducering – med textila golv kan bullernivån sänkas med hela 25-30dB (decibel) att jämföra med 5-15dB hårda golv.
  • Ljudabsorbering – textila golv gör att ljudet endast har hälften så lång efterklang som hårda golv. Mattans förmåga att absorbera ljud på platser där många människor samlas.
  • Energibesparing – textila golv är ett effektivt isoleringsmaterial. Fötterna behåller värmen på ett textilt golv och gör att rummen känns behagliga även vid lite lägre temperaturer.
  • Minskad halkrisk – textila golv är inte lika hala som hårda golv. Skador efter halkolyckor är lika vanliga i hemmet som på din arbetsplats. I rum där barn och äldre vistas är det extra viktigt att man minskar halkrisken. Dessutom reducerar textilmattans mjuka yta risken för skador om man faller.
  • Enkel skötsel – Genom regelbunden dammsugning behåller textilgolvet sitt utseende och en lång livstid. Utöver regelbunden dammsugning gäller grundlig rengöring enligt leverantörens skötselråd.

Professionell mattläggning med fokus på nöjda kunder

Vår kompetens inom mattläggning omfattar de flesta typer av mattor och installationer våra kunder kan tänka sig, från heltäckningsmattor och textila plattor till läggning av linoleum och plastmattor. Våra kunder finns huvudsakligen i Bollnäs, Söderhamn och Gävle med omnejd och omfattar såväl privatpersoner som företag, bostadsrättsföreningar, arkitekter, byggbolag och fastighetsbolag. Vårt fokus ligger på ett väl utfört arbete för hög kundnöjdhet!

Varmt välkommen att kontakta oss så följer vi dig genom hela processen, från idé till hantverkarmässigt utförd inläggning av vald matta. Vi finns som ditt stöd i material- och kvalitétsval, utifrån var mattan ska ligga och dina specifika önskemål, som till exempel miljökrav.

Kontakta oss redan idag för att börja den roliga processen till ditt önskade golv. Vi följer dig hela vägen, från start med inspiration och lyhördhet, råd om lämpliga material- och kvalitetsval, för att slutföra arbete.

Mattläggning

Offertförfrågan

Skicka det ifyllda formuläret till oss så hör vi av oss och bokar in ett möte. Vi förbereder en färdig offert som vi kan gå igenom på mötet.

Offertförfrågan

Skicka det ifyllda formuläret till oss så hör vi av oss och bokar in ett möte. Vi förbereder en färdig offert som vi kan gå igenom på mötet.